SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Guld
Mycket Guldpositivt dag 2
2022-07-26 20:52
Foto: Sara K, Helena D, Emma H

Andra dagen av Sommarspelen hade lite mera nerv och flera starter vilket gjorde att stämningen var något mera elektrisk.

 

Många bra resultat nåddes av Guldaktiva vilket visar att ju oftare man tävlar ju mindre dramatiskt blir det.

En riktig kanonprestation gjorde i P15 Ludde Hallberg i spjut där han pärsade med sex meter hallå, hallå säger vi och bugar oss, 33.99 m lyder nya PB på. Snäppet värre var Oskar Nilsson. Som även han satte PB till 35.71 m o en bronspeng. En liknande bugning från oss bak pennan.

 

Sedan har vi sprinttjejerna i F15 på 80 m. Fyra finalplatser som gav placeringarna 

 

3 - Elvira Helgesson

4 - Vera Frisk

5 - Nicole Björklund

6 - Siri Lindgren

 

Har vi månne en ny sprintårgång i antågande med fightern Matilda Svensson som lurar i vassen och yrvädret o energitillskottet Tea Persson - Kruse som blixtrar till ibland.

 

I stav var vinden en fiende och resultaten inte i yppersta topp men både Vera F o Nicole B kämpade sig över 2.38. I spjut kan vi tala om kastvindar hrm där Nova hade fem underända kast men ändå "hottade" iväg "pinnen" så det räckte till en andraplats. Hennes övertrampskast i första försöket ryktades om över 30 m.

 

På 800 m fanns många ingredienser som t ex veteranen Per Dreifalds veteran - SM - form, Mikel Månsson som vill o vill men kanske är lite väl tungt tränad just nu men en fighter är det. Två nya somaliska vänner Yacub och Sullemann gjorde tävlingsdebut och fick kämpa. Med inlärning av uppvärmningsrutiner och mera kvantitativ träning kan det bli bra.

Tjejerna Ella Törnblom o Amanda Banke startade i hyggligt tempo men efterhand gav Amandas knä signaler om....lugn, lugn. Ella trampade på med nytt årsbästa men det behöver pressas några sekunder.

 

Lite rehab o prehabträning de närmaste dagarna sedan väntar HAIS - spelen i helgen och då....

 

//Mats L

 


Nyhetsarkiv
IUSM dag 12022-03-12 22:35
 
Följ oss på Facebook!
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott