SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Guld
Många "löparpärs" i Malmö
2022-02-12 21:30
Foto: Malena Törnblom och Erik Månsson

Så släpptes det till slut på restriktionerna och äntligen gjorde Pallasspelen i Malmö comeback. 

Pallasspelen 2022 är äntligen igång och traditionsenligt är deltagare från den svenska ungdoms- och junioreliten på plats. Tävlingarna innehåller även internationella deltagare då flera aktiva från Danmark, Island och Färöarna har tagit sig till Malmö för att få en kvalitativ tävling. Grönsvart mönstrar sedvanligt en stor trupp som dessvärre kantats av  sjukdom. Men de som var på plats försvarade de grönsvarta färgerna med flaggan i topp. 

Först ut var sprinterkanonerna William Lindqvist i P17 och Samuel Jönsson i P16 60m. Killarna tog sig till final i respektive åldersklass via 7.29s för Lindqvist och 7.34s för Jönsson. Väl i final gick det inte riktigt någon av killarnas väg. Men sådan är idrotten, ibland går det upp och ibland går det lite ner. I morgon får grabbarna en ny chans att springa snabbt och då på 400m. 

 

Tea Kruse Persson och Hedda Månsson sprang 60m final i F16 respektive F17. Tea putsade till sitt personliga rekord och det var inte långt ifrån att även Hedda gjorde likadant. Bra sprungit tjejer! Imorgon blir det 200m för Tea. Även Elvira Helgesson testade motståndet och då på 200 m med nytt pb via 27.94 sek och en mycket hedersam sjundplats.

 

Äntligen var det så dags för våra medeldistansare att få tävla igen både vad gäller distans och tidpunkt under tävlingssäsongen. I potten låg framför allt kvalificering inför USM 15 och Götalandsmästerskapen. I F15 debuterade stavspecialisten o Sverigefemman Vera Frisk på 1000 m med fullt respektabel tid på 3.39 min. Enligt henne själv tyckte hon att hon hade svårt att "peppa" sig själv och saknade energi. Hon skall vara jättenöjd, tänk när hon har energi.

 
I samma heat som Vera tävlade Ella Törnblom för första gången denna säsong med allt vad det innebär. Ett strongt lopp där hon slogs om heatsegern och det lovar gott inför nästa tävling den 6 mars. Om det sedan blir Malmö eller Karlskrona återstår att se.
 
Dagens grönsvarte atlet måste vi nog utnämna Mikel Månsson i P15 till. Visserligen gjorde han ett lopp i slutet av nov mitt i hårdträningsperioden samt ett Sylvesterlopp i Baskien men Pallasspelen luktade "Upp till bevis" lång väg. Ett suveränt lopp där nästan målkamera fick avgöra (i ett 1000 m - lopp?) var segern skulle hamna och "pärsade" så det sjöng om det. Tiden blev 2.54 min och fin tvåa.
 
Även Arvid Jiwestam var på plats på 1500 m och tyvärr har återhämtningen från senaste virusperioden ännu inte gett full effekt men det kommer Arvid, ha tålamod.
 
En mycket nöjd löpcoach Emma Hallberg som via webbsändningen dissikerade varje heat ser möjligheter till ett par Stafett - SM - lag över medeldistans i slutet av maj tillsammans med korta stafettlag.
 
Från Lila Gruppen var Ebba Danarö o Alicia Dahlerus på plats allt mera tävlingssugna. Ebba kämpade på utan COVID -drabbade pappa/coach Stoffe men det funkade det också. Alicia gjorde en jämn insats där förmågan att göra bästa resultatet i sista längdhoppet är något att ta vara på. M a o det är aldrig för sent.
 
//Alexander o Mats

Nyhetsarkiv
IUSM dag 12022-03-12 22:35
 
Följ oss på Facebook!
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott