SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Friidrott
Guld
IUSM dag 1
2022-03-12 22:35
Foto: Ian Dahlqvist och Alexander Nertlinge Asp

Årets inomhus USM arrangeras under dagarna två i Göteborg och närmare bestämt Friidrottens hus. Grönsvart mönstrar i år en grupp på 6st aktiva från våra två äldsta träningsgrupper. 

Först ut och upp till kamp var SM-debutanten Nicole Björklund på F15 60m. Det blev en rejäl putsning av det personliga rekordet, 19/100-delar, vilket resulterade i 8,85s och första gången under 9s. Härligt Nicole! Imorgon väntar paradgrenen stav. 

Näst på tur var Ella Törnblom på F15 1000m, även hon SM-debutant. Ella som oturligt nog brottades med sjukdom under förberedelserna inför IUSM gjorde ett klart godkänt lopp, (3s från PB) med dem förberedelserna även om hon ville mer. En bra erfarenhet i ryggsäcken inför den fortsatta friidrottskarriären. 

Mikel Månsson var vår tredje SM-debutant och likt Ella sprang även han 1000m men i P15. Mikel som sprang i det tredje heatet hade taktiken glasklar för sig, för vidareavancemang till final krävdes ett nytt PB. Självklart så blev det just så. Efter ett väldigt bra disponerat lopp med en härlig spurt, sprang Mikel i mål som trea på tiden 2.49,84min. Vidare till söndagens final, personligt rekord med över 4s och nytt klubbrekord med ca 3s. Grattis Mikel och lycka till i finalen! 

Samuel Jönsson skulle sprungit både 60m häck och 400m i P16. Tyvärr hade Samuel stukat foten precis innan avfärd igår. Behandlingar i form av kyla, högläge och tejpning gjordes men tyvärr gick det inte ändå. Misströsta inte Samuel, det är tråkigt och ledsamt men du har många mästerskap framför dig i framtiden. 

Sist ut för dagen i hallen var P16 och P15 vikt. Där hade vi med Isak Hjelm i P16 och SM-debutanten Alfred Persson i P15. I P16 gjorde Isak en väldigt jämn och fin serie med 10.52m i topp vilket gav en sjundeplats. Resultatet är nytt personligt rekord och faktiskt så hade Isak 4 kast över det tidigare pärset. Imorgon blir det kula.  Alfred gjorde även han nytt personligt rekord, efter en ökning på ca halvmetern lyder det nya 12.31m. Med det resultaten slutade Alfred på en hedersam tiondeplats. Grattis till era nya PB killar! 


Vi vill även berömma dem aktiva för god kamratskap och stark laganda såväl inför som under tävling! 

Vi önskar dem aktiva fortsatt lycka till under morgondagens   tävlingar. 

 

/Coach Alex och Coach Ian 


Nyhetsarkiv
IUSM dag 12022-03-12 22:35
 
Följ oss på Facebook!
Regelboken 2022
Regeluppdateringar
Klubben är Vaccinerad!
Idrott i Elitklass
Våra Sponsorer
 
 
Stöd Åhus friidrott